Inschrijving IJVP seizoen 2022-2023

(loopt tot 20 augustus 2022 !!!)

De Baancommissaris van het Gewest heeft besloten dat op zaterdag 1 oktober 2022 de Uithof zijn deuren opent voor ons schaatsers. Hierbij willen we daarom iedereen uitnodigen om zich weer in te schrijven voor het komende schaatsseizoen.

Trainingsdata en -tijden
Het komende seizoen start zoals gezegd dus op 1 oktober en de laatste trainingsdag is op 18 maart. Dat betekent dat er (minimaal) 22 schaatsmomenten voor ons zijn ingeroosterd. Voor het komende jaar hebben we vooralsnog de volgende mogelijkheden om te gaan trainen.
Let op: de tijdstippen van de maandag zijn gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen.

Trainingsuur:

Tijd:

Categorie / Doelgroep:

Opmerking:

Ma-1

18:15 tot 19:30

Junioren C t/m Masters

 

Ma-2

21:30 tot 22:45

Junioren A t/m Masters

Geen trainer IJVP

Di-1

17:00 tot 18:15

Alle categorieën

 

Di-2

18:30 tot 19:45

Junioren B t/m Masters

Wedstrijdrijders

Wo-2

18:30 tot 19:40

Selectie-rijders

Wedstrijdrijders

Do-1

17:00 tot 18:10

Gewest, YF rijders

 

Do-2

18:30 tot 19:40

Junioren B t/m Masters

Wedstrijdrijders

Vr-1

17:00 tot 18:10

Pupillen t/m Junioren A

 

Za-1

07:00 tot 8:10

Alle categorieën

 

NB: Bovenstaande is nog onder voorbehoud van de beschikbaarheid van trainers.

Inschrijfformulier
De mogelijkheid om in te schrijven start vandaag. Natuurlijk doen we dit zoals de afgelopen jaren digitaal. Er zijn twee formulieren:

- Een <Inschrijfformulier Jeugdschaatsen> en
- een <Inschrijfformulier Langebaanschaatsen>.

Het online formulier kunt u tevens vinden op de website van IJVP. Mocht het door wat voor omstandigheden niet lukken om u via het inschrijfformulier in te schrijven bel (06-48132450) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) me dan. Samen komen we er zeker wel uit.


Abonnementsprijzen
De kosten voor de verschillende trainingsuren, vastrecht, lidmaatschapskosten, enz. kunt u vinden op het online inschrijfformulier. De Uithof vraagt voor het komende seizoen voor de meeste trainingstijden, licenties, enz. een kleine verhoging van tussen de €1,= en € 5,= per seizoen/trainingsdag. Alleen de abonnementskosten voor het Jeugdschaatsen zijn nog gelijk gebleven aan die van het afgelopen jaar. Daarnaast heeft onze penningmeester aangegeven de IJVP-tarieven voor contributie, trainerskosten, enz. niet te verhogen.

Categorie / Doelgroep:

Aantal trainingen:

Kosten: 1)

Trainer:

Masters en Senioren

1

€ 161,=

+    € 50,=

Junioren A

1

€ 156,=

+    € 35,=

Junioren B en C

1

€ 136,=

+    € 35,=

Pupillen

1

€ 136,=

+    € 26,=

 

 

 

 

Masters en Senioren

2

€ 261,=

+    € 75,=

Junioren A

2

€ 256,=

+    € 55,=

Junioren B en C

2

€ 226,=

+    € 55,=

Pupillen

2

€ 226,=

+    € 46,= 

 1) Inclusief Lidmaatschap IJVP: Pupillen t/m Junioren € 5,= Masters t/m senioren € 10,=

Jeugdschaatsen
Ook hier start het seizoen op 1 oktober en is er ter afsluiting van het schaatsseizoen op 25 maart 2023 weer een mini-Elfstedentocht voor de jeugdschaatsers.
Voor jeugdleden loopt het jeugdschaatsabonnement automatisch door tot en met het jaar waarin het kind op 1 juli van dat jaar dertien is. Mocht uw kind op deze datum ouder zijn, dan wordt er niet automatisch een nieuw abonnement aangevraagd. Wilt uw kind dan nog wel blijven schaatsen, dan kunt u ons een mailtje sturen en wanneer er voldoende ruimte is dan kan er dispensatie worden verleend.
Jeugdleden die willen stoppen met schaatsen dienen dit zsm doch uiterlijk voor 1 augustus doorgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specials
We zullen dit jaar de schaatsers die meedoen aan de specials apart (via de Jeugdcommissie) informeren over de start van het nieuwe seizoen. Mochten zij zich willen opgeven kan dat via het <Inschrijfformulier Jeugdschaatsen>


Overige onderwerpen
Daarnaast nog een aantal belangrijke zaken tot slot van deze mail:

Digitale abonnementskaarten (geldt niet voor jeugdschaatsers)
Zoals u al weet zullen het komende seizoen de toegangspassen van het afgelopen seizoen weer kunnen worden gebruikt. Ik ga ervan uit dat eenieder deze nog heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan moet de Uithof een nieuwe kaart aanmaken. De kosten hiervoor bedragen € 5,=. Geef dit afzonderlijk aan mij door.

Tijdig ‘volledig’ aanmelden!
Alle opgaven dienen uiterlijk zaterdag 20 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens heeft de technische commissie haar overleg over de indeling van de groepen en kort daarna moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de baancoördinator. Inschrijfformulieren die te laat zijn ontvangen, kunnen niet tijdig meer worden verwerkt. We kunnen dan niet garanderen dat u kunt deelnemen aan het komende schaatsseizoen.
Iedereen die een formulier heeft ingediend krijgt hiervan een bevestiging via Google-Forms. Laat het me vooral weten als u die niet heeft gehad. Er is dan waarschijnlijk iets verkeerd gegaan.

Mocht u nu al weten volgend jaar niet te schaatsen, laat me dat dan ook even weten. Het maakt de planning voor ons makkelijker wanneer we vroegtijdig weten van wie we eind augustus geen inschrijfformulier meer hoeven te verwachten.

Bekendmaking indeling
We kunnen alvast verklappen dat op vrijdag 2 september er een Seizoens-Opening BBQ wordt georganiseerd voor alle abonnementhouders van het Langebaanschaatsen (natuurlijk inclusief alle trainers). Voor dit feest zal nog een nadere uitnodiging worden gestuurd, maar aanmelden kan nu al via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor € 15,= (inclusief drank) kun je daaraan deelnemen.

Tijdens deze avond zal de indeling voor het nieuwe seizoen ook bekend worden gemaakt !!!

Vastrecht en Licenties
Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden gelden een aantal voorwaarden, die de KNSB op haar internetsite ook uitgebreid heeft beschreven, namelijk:
• Een trainingsabonnement voor een trainingsperiode (langebaan) op De Uithof is verplicht;
• De deelnemer heeft een KNSB-licentie;
• De deelnemer heeft opgegeven dat hij/zij aan deze wedstrijden wenst deel te nemen en
• Heeft daarvoor het zgn. “vastrecht wedstrijden” betaald. Het vastrecht voor de wedstrijden of Marathonrijden kunt u via het inschrijfformulier aangeven.

Nieuw:
Abonnementhoud(st)ers die aan wedstrijden op de langebaan, kortebaan, marathon en/of shorttrack in De Uithof, in SilverDome in Zoetermeer en/of in de Sportboulevard in Dordrecht willen deelnemen, dienen in het bezit te zijn van een KNSB-licentie voor de betreffende wedstrijddiscipline (LET OP!!!: zorg dat er een “√” staat bij elke discipline waarin de schaats(t)er aan wedstrijden mee wil doen). De prijzen van licenties worden door de KNSB bekend gemaakt. Deze KNSB-licenties dienen rechtstreeks bij het KNSB-Bondsbureau aangevraagd te worden.

Dit jaar moet de abonnementenadministratie aan de licentieadministratie van de KNSB worden gekoppeld voordat de leden een licentie kunnen aanvragen. Ik zal samen met de ledenadministratie zorgen dat dit voor 1 september gebeurt.

NB: Bij de reguliere Abonnementhoud(st)ers zal er zo nu en dan de mogelijkheid worden geboden om met een dag-licentie voor een wedstrijd in te schrijven. Naast de dag-licentie dient een inschrijfbedrag voor betreffende wedstrijd betaald te worden. Bovendien zullen de recordwedstrijden opengesteld worden voor schaatsers met een dag-licentie (per afstand een gelimiteerd aantal). Meer informatie vindt u op <licentiepagina> van de KNSB.

Tarieven vastrecht:

Vastrecht:

Kosten:

Junioren A t/m Masters

Wedstrijd

€ 80,=

Junioren B en C

Wedstrijd

€ 60,=

Pupillen

Wedstrijd

€ 40,=

 

 

 

Junioren A t/m Masters

Marathon

€ 65,=

Junioren B en C

Marathon

€ 45,=

Pupillen

Marathon

€ 25,=

 

 

 

Junioren A t/m Masters

Beide

€ 115,=

Junioren B en C

Beide

€ 85,=

Pupillen

Beide

€ 60,=

Helmverplichting voor Jeugdschaatser
De Uithof heeft net als vorig jaar aangegeven dat het dragen van een helm verplicht is voor onze jeugdschaatsers. Voor alle verdere vragen hierover kunt u contact opnemen met de Jeugdcommissie (Jacqueline van Winden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het zomerprogramma 2022
Het zomerprogramma voor onze leden is al van start gegaan. Zowel op de dinsdag (voor pupillen, junioren en senioren/masters) als de donderdag (pupillen en junioren) wordt droogtraining gegeven om u een voorsprong te geven op de collega-schaatsers. Wilt u hier ook aan deelnemen dan kunt u zich wenden tot Dick v/d Sar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Herman Kramer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De kosten voor dit seizoen bedragen: € 25,= voor één avond of €40,= voor twee avonden. Deze zullen via de incasso door de penningmeester worden verwerkt.

Medische informatie
Deelnemers aan de langebaan-trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer de laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen of wedstrijden.

Passeerkaart (niet nodig voor de zaterdagavond/wedstrijden)
Voor ouders die het aankomende seizoen op een doordeweekse middag/avond de training willen aanschouwen, kunnen een passeerkaart aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 5,= voor het gehele seizoen. Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier van de langebaanschaatsers.

NB: een passeerkaart is niet van toepassing op de jeugdtraining van zaterdagavond of het bezoeken van wedstrijden.

Tot slot:
Zoals elke vereniging kan IJVP niet zonder de inzet van vrijwilligers. Het is nog niet zeker of alle evenementen definitief doorgaan maar voor een aantal activiteiten zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die zich minimaal één dag in het komende seizoen willen inzetten voor de Paasloop, de mini-elfstedentocht of zitting willen nemen in het Juryteam van de Uithof.

In het inschrijfformulier hebben we ruimte gereserveerd waarop u kunt aangeven of u ons hierin kunt ondersteunen.


Meer informatie:
Het online formulier kunt u vinden op de website van IJVP.
Hulp nodig? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me op telefoonnummer
06-4813 2450. We zoeken dan naar een passende oplossing.

Met vr.gr,
Anton van Os