Inschrijvingen IJVP seizoen 2020-2021 loopt tot 14 augustus 2020 !!!

Beste (oud) leden van IJVP,

Let op: inschrijven voor Ma.2, Di.2, Do.2 en Za.1 is niet meer mogelijk. Deze uren zitten vol. 

Goed nieuws !!! Op zaterdag 3 oktober opent de Uithof weer zijn deuren voor schaatsers. Dat betekent dat we middels deze mail iedereen weer willen uitnodigen om zich in te schrijven voor het komende schaatsseizoen. Maar voordat we aan het echte inschrijven toekomen wil ik jullie eerst overladen met de nodige informatie, waarbij we natuurlijk beginnen met de maatregelen die rond het Corona-virus spelen.

Virusveiligheid, aanpassingen aan de 'anderhalve meter'
Per 1 juli zijn in Nederland weer alle sporten toegestaan. Tijdens het sporten hoeft er geen afstand gehouden te worden; daarbuiten geldt wel de anderhalve meter restrictie. Er worden daarom rond trainingen en wedstrijden wat aanpassingen doorgevoerd. We zullen ze in een later stadium uitgebreid beschrijven, maar het komt er in het kort op neer dat er gescheiden in- en uitgangen komen, de kleedkamers gesloten blijven, er een maximum aantal rijders per trainingssessie is en er wat aanpassingen zijn gemaakt in de trainingsperiode om de drukte te verspreiden.

Trainingstijden
Voor het komende jaar hebben we als vereniging de volgende mogelijkheden om te gaan trainen:

Inschrijfformulier
Het inschrijven is vanaf vandaag weer begonnen. Natuurlijk doen we dit zoals de afgelopen jaren weer digitaal, maar het formulier ziet er anders uit dan afgelopen jaren. Er zijn twee formulieren: een voor het Inschrijfformulier Jeugdschaatsen en een voor de Inschrijfformulier Langebaanschaatsen. Mocht het door wat voor omstandigheden niet lukken om je via het inschrijfformulier in te schrijven bel (06-48132450) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) me dan. Samen komen we er zeker wel uit.

Het inschrijfformulier heeft geen mogelijkheden om hele speciale wensen (zoals shorttrack, enz) te organiseren. Deze kunt u wel kwijt in het opmerkingen-blok.

Abonnementsprijzen
De kosten voor de verschillende trainingsuren, vastrecht, lidmaatschapskosten, enz. kunt u vinden op het online inschrijfformulier. De Uithof brengt ons het komende seizoen voor alle trainingstijden, licenties, enz. dezelfde prijzen in rekening als afgelopen jaar. En hoewel de KNSB besloten heeft haar leden-tarieven te verhogen, heeft onze penningmeester aangegeven deze binnen de eigen begroting is op te vangen. Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering daarom besloten geen verhoging in contributie, trainerskosten, enz door te voeren.


Jeugdschaatsen en Specials
Voor jeugdleden loopt het jeugdschaatsabonnement automatisch door tot en met het jaar waarin het kind op 1 juli van dat jaar dertien is. Mocht uw kind op deze datum ouder zijn, dan wordt er niet automatisch een nieuw abonnement aangevraagd. Wilt uw kind dan nog wel blijven schaatsen, dan kunt u ons een mailtje sturen en wanneer er voldoende ruimte is dan kan er dispensatie worden verleend.

Jeugdleden die willen stoppen met schaatsen dienen dit zsm doch uiterlijk voor 1 augustus doorgeven op lDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor alle specials loopt het abonnement op de zaterdagavond gewoon door. U hoeft dit niet apart aan te geven. Mocht u willen stoppen met schaatsen, meldt dit dat zsm.

Overige onderwerpen
Daarnaast nog een aantal korte onderwerpen tot slot van deze mail:

Digitale abonnementskaarten (geldt niet voor jeugdschaatsers)
Zoals u al weet zullen het komende seizoen de toegangspassen van het afgelopen seizoen weer worden gebruikt. Ik ga er vanuit dat een ieder deze nog heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan moet de Uithof een nieuwe kaart aanmaken. Geef dit afzonderlijk aan mij door, de kosten hiervoor bedragen € 5,=.

Tijdig 'volledig' aanmelden!
Alle opgaven dienen uiterlijk zaterdag 14 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens heeft de technische commissie haar overleg over de indeling van de groepen en kort daarna moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de baancoördinator. Inschrijfformulieren die te laat zijn ontvangen kunnen niet tijdig meer worden verwerkt. Iedereen die een formulier heeft ingediend krijgt vervolgens hiervan automatisch een bevestiging. Laat het me vooral weten als je die niet hebt gehad. Er is dan mogelijk iets verkeerd gegaan.

Dit jaar is nog meer dan andere jaren het van belang je tijdig op te geven. Zoals eerder benoemd hanteert de Uithof een zeer strikt toegangsbeleid en zullen er zelfs wellicht moeilijke keuzes moeten worden gemaakt voor het al dan afgeven aan abonnementen. Een ding weten we zeker: Wie te laat is met opgeven komt achteraan de rij bij de Uithof.

Mocht je nu al weten volgend jaar niet te schaatsen, laat me dat dan ook even weten. Het maakt de planning voor ons makkelijker wanneer we vroegtijdig inschatten van wie we eind augustus geen inschrijfformulier meer hoeven te verwachten.

Licenties
Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden gelden een aantal voorwaarden, die de KNSB op haar internet site ook uitgebreid heeft beschreven:

  • Een trainingsabonnement voor een trainingsperiode (langebaan) op De Uithof is verplicht
  • De deelnemer heeft een KNSB-licentie
  • De deelnemer heeft opgegeven dat hij/zij aan deze wedstrijden wenst deel te nemen en
  • Heeft daarvoor het zgn. "vastrecht wedstrijden" heeft betaald. Het vastrecht voor de wedstrijden of Marathonrijden kunt u via het inschrijfformulier aangeven.

NB: Bij de reguliere abonnementhouderswedstrijden zal er in het seizoen 2020-2021 zo nu en dan de mogelijkheid worden geboden om met een daglicentie voor een wedstrijd in te schrijven. Naast de daglicentie dient een inschrijfbedrag (€ 15,00, voor pupillen € 7,50 ) voor betreffende wedstrijd betaald te worden. Bovendien zullen de recordwedstrijden opengesteld worden voor schaatsers met een daglicentie (per afstand een gelimiteerd aantal). Meer informatie vind je op <licentiepagina> van de KNSB.

Helmverplichting voor Jeugdschaatser
De Uithof heeft met ingang van het seizoen 2020-2021 het dragen van een helm verplicht voor onze jeugdschaatsers. Natuurlijk zal onze vereniging dit weer faciliteren door gezamenlijk tegen een gereduceerd tarief deze helmen aan te schaffen. In de Nieuwsbrief van de Jeugd zult u hierover verder worden geïnformeerd.

Voor alle verdere vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met de Jeugdcommissie (Jacqueline van Winden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het zomerprogramma 2020
Het zomerprogramma voor onze leden is al van start gegaan. Zowel op de dinsdag (voor pupillen, junioren en senioren/masters) als de donderdag (pupillen en junioren) wordt de droogtraining gegeven om u een voorsprong te geven op de collega-schaatsers.
Wilt u hier ook aan deelnemen dan kunt u zich wenden tot Ad Overdevest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Herman Kramer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Medische informatie
Deelnemers aan de langebaan-trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer de laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen c.q. wedstrijden.

Passeerkaart (niet voor de zaterdagavond)
Ouders/ begeleiders die op een doordeweekse avond de training willen aanschouwen waren tot op heden in de gelegenheid om een passeerkaart aan te vragen. Op dit moment is het nog onduidelijk of (en in welke vorm) dat ook voor het komende seizoen gaat lukken. In het inschrijfformulier is ruimte gereserveerd om de passeerkaart aanvragen. In ieder geval geldt voor dit jaar het maximum van één ouder/begeleider per gezin. Wanneer we meer informatie hebben rond de voorwaarden van de passeerkaart zullen we hiervoor afzonderlijk contact met een ieder opnemen.

NB: een passeerkaart is niet van toepassing op de jeugdtraining van zaterdagavond. Hier kunnen bezoekers kosteloos langs de baan staan.

Tot slot:
Zoals elke vereniging kan IJVP niet zonder de inzet van alle vrijwilligers. Het is nog niet zeker of alle evenementen definitief doorgaan maar voor een aantal activiteiten zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die minimaal één dag het komende seizoen zich willen inzetten voor de Paasloop, de mini-elfstedentocht of zitting willen nemen in het Juryteam van de Uithof.

In het inschrijfformulier hebben we ruimte gereserveerd waarop u kunt aangeven of u ons hierin kunt ondersteunen.

Meer informatie:
Het online formulier kunt u tevens vinden op de website van IJVP.

Hulp nodig? Mail naar bovenstaand mailadres of bel me op telefoonnummer 06-4813 2450. We zoeken dan naar een passende oplossing.

Anton van Os

 

Inschrijfformulier jeugdschaatsen:

Inschrijfformulier langegaanschaatsen: