Inschrijven

Het inschrijfformulier voor het jeugdschaatsen kunt u hier invullen en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u ook een of enkele vrijwilligerstaken uitvoeren, dan kunt u dat middels dit formulier aangeven.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het jeugdschaatsen, kunt u contact opnemen met:

Kim Tholenaars
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lijkt schaatsen jou ook zo leuk?

Word jij de nieuwe Sven Kramer of Ireen Wust? Of ben je meer een sprinter zoals Stefan Groothuis of Jutta Leerdam? Alhoewel zij allemaal op verschillende afstanden heel erg goed zijn, hebben zij één ding gemeen: zij zijn al op jonge leeftijd begonnen met schaatsen!

Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar biedt IJsvereniging Pijnacker een jaarrond programma aan activiteiten.

Schaatslessen in de winter

Al sinds jaar en dag leren kinderen uit Pijnacker en omstreken schaatsen bij IJsvereniging Pijnacker. Iedere winter gaan we met een grote groep jeugd en begeleiders naar “de Uithof” in Den Haag om daar te schaatsen. Ook komend seizoen zal dit weer gebeuren. In september beginnen we weer met schaatslessen voor beginners en gevorderde kinderen. We hebben daarvoor 140 plekken beschikbaar. Wij schaatsen op lage schaatsen of noren, dus niet op ijshockey schaatsen of kunstschaatsen. Hier zie je welke schaatsen mogelijk zijn.

Het schaatsseizoen start eind september en loopt tot eind maart. De jeugdschaatslessen van onze vereniging vinden plaats op zaterdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur en zijn bedoeld voor kinderen die op 30 juni van dit jaar minimaal 6 jaar en maximaal 13 jaar oud zijn.

Omdat we met zo’n groot aantal kinderen zijn, kunnen we veel verschillende groepen maken. Hierdoor zijn de kinderen in elke groep van hetzelfde niveau en krijg je dus de lesstof die bij jouw niveau past. Per lesgroep wordt schaatsles gegeven door één of twee jeugdschaatsbegeleiders.

Kosten en aanmelding

De kosten voor het abonnement voor seizoen 2022/2023 bedraagt € 111,- per kind. Dit is inclusief de contributie voor het lidmaatschap van de ijsvereniging (tot 15 jaar € 5,00 voor ouderen € 10,00 per jaar). Hiermee heeft men tevens vrije toegang tot onze natuurijsbaan in Pijnacker. Je kunt je aanmelden door het online inschrijfformulier in te vullen. Je vindt het formulier ook aan de rechterzijde van deze pagina.

Proeflessen

Weet je nog niet zeker of je het schaatsen leuk vindt, maar wil je het wel eens proberen? Dan kun je dit jaar deelnemen aan vier proeflessen. De proeflessen kosten € 27,-. Als je daarna ook de rest van het seizoen wilt deelnemen aan de schaatslessen, dan wordt € 27,- in mindering gebracht op het totale abonnementsgeld.

Extra schaatstrainingen

Jeugdschaatsers die het leuk vinden om vaker dan 1x per week op het ijs te staan, kunnen zich aanmelden voor het volgen van een extra ijstraining komende winter. Naast het uur op zaterdagavond heeft onze vereniging ook op de woensdagmiddag en op vrijdagmiddag een grote groep jeugd op het ijs staan. Deze trainingsuren op de Uithof starten om 17:00 uur en duurt tot 18:10 uur (dus 10 minuten langer dan het jeugdschaatsen).
De kosten staan vermeld op het inschrijvingsformulier langebaanschaatsen .

Elke zondagochtend worden er op De Uithof wedstrijden georganiseerd voor allerlei leeftijden en categorieën van schaatsers. Ook voor pupillen en junioren wordt elke seizoen een aantal wedstrijden georganiseerd (zo’n vijf a zes gedurende het seizoen). Deze wedstrijden beginnen rond 7:00 uur en eindigen rond 9:30 uur en gaan vaak over afstanden zoals een 100 meter, een 300 meter en/of een 500 meter. Voor deelname aan wedstrijden zijn kosten aan vastrecht verbonden. De licentie moet nog wel zelf geregeld worden, zie hiervoor http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/. Hier staan de bedragen voor de licentie en wordt uitgelegd hoe de licentie aangevraagd kan worden.

Jeugdschaatswedstrijden

Voor de jeugdschaatsers die wedstrijden willen rijden bestaat de mogelijkheid om dit (zonder wedstrijdlicentie) uit te proberen bij een aantal wedstrijden. Deze vinden plaats in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie en worden georganiseerd door andere jeugdschaatsverenigingen. Deelname aan deze wedstrijden kost (ongeveer) € 5,- per wedstrijd. Het is niet nodig om voor deze wedstrijden een wedstrijdlicentie aan te schaffen. Aanmelden voor deze wedstrijden kan tijdens het seizoen.

Andere activiteiten

Naast de schaatslessen wordt er tijdens het seizoen ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Tijdens het seizoen komt Sinterklaas altijd een bezoekje brengen aan de Uithof. Als afsluiting van het schaatsseizoen wordt er ook nog een hele leuke mini-elfstedentocht georganiseerd. En na de laatste schaatsles gaan de kinderen op kamp en heeft onze vereniging nog een afsluitende middag met een landtraining, pannenkoeken eten en het uitreiken van de schaatsdiploma's en prijzen van het clubkampioenschap.

Landtraining in de zomer

Na een vakantiemaandje in april, wordt vanaf begin mei voor jeugdschaatsers vanaf 9 jaar een zomerprogramma met landtrainingen gestart. Elke maandag staan skeelerlessen op het programma en elke donderdagavond vertrekt een groep jeugdschaatsers vanuit het clubgebouw voor een training van een uur. Tijdens de trainingen wordt er veel geoefend op de schaatstechniek, wordt er aan de conditie gewerkt en wordt er vooral veel plezier gemaakt. Ook als je maar bij één van de trainingen kunt, ben je natuurlijk van harte welkom!

Samen rijden naar de Uithof

Op zaterdag rijden veel mensen vanuit elke wijk van Pijnacker naar de Uithof. Het is handig om afspraken met anderen uit je wijk te maken, zodat je om de beurt met een volle auto mensen rijdt in plaats van elke week met een halfvolle auto. We gaan ervan uit dat je dit zelf onderling regelt, maar je kan aan de coördinator vragen wie er nog meer vanuit jouw wijk naar het jeugdschaatsen rijden.