Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingskamp Tilburg IJVP – DVIJC – DKIJV (en een gast van Rotterdam)

Van donderdag 27 t/m zaterdag 30 december stond er weer een trainingskamp op het programma voor alle wedstrijdrijders van DVIJC, IJVP en DKIJV vanaf de pupillen A en alle junioren. 26 deelnemers die om half 8 klaar stonden voor vertrek naar de ijsbaan in Tilburg. Om 9.00 uur gaat de Ireen Wüstbaan open en dan is het nog lekker rustig. Dat klopt ook. Het is ijskoud op de baan. Voor de rijders oké maar voor de begeleiders is dat minder. De horeca gaat pas om 10.30 uur open. En wij lusten echt wel een bakkie koffie.

Trainen.
Onder leiding van Paul, Sebastiaan en Bernd krijgen de drie groepen op donderdag 2 trainingen van ieder 5 kwartier. Er staat een techniek - en duurtraining op het programma. Af en toe komt een van de deelnemers de baan af om een extra jas, muts of extra handschoenen aan te doen. Ook voor de rijders is het, ondanks de inspanningen, echt koud op de baan.
Op vrijdag worden er ook twee trainingen afgewerkt. Er wordt geschaafd aan de techniek en de start en sprint. Chiel is er in plaats van Paul en Sebastiaan en Bernd nemen de andere twee groepen voor hun rekening. De rijders hebben inmiddels in de gaten dat je met je transponder je rondetijden kan volgen op het scorebord. De snelste ronde? 2 seconde!!!! Hoe krijg je dat toch voor elkaar?
Bernd heeft bij zijn groep opnamen gemaakt van de starts en deze worden samen met de rijders geanalyseerd.

Op zaterdag slaat bij vele de vermoeidheid toch echt wel toe. Er staat nog één training op het programma. Kurt is vandaag de derde trainer. De groepen krijgen verschillende trainingen. Er zijn duurtrainingen en sprinttechniektrainingen.
Iedereen is moe maar voldaan na deze intensieve trainingsdagen.
Ook een aantal begeleiders maken van de gelegenheid gebruik om zich op het ijs te wagen. Voor de een is dat wat langer geleden, dan voor de ander. Dat is wel duidelijk. Misschien is het een idee tegelijkertijd met de jongeren een trainingskamp te organiseren voor de (beginnende) schaatsende ouders. Zullen de jongeren wel leuk vinden. :-)

Kamphuis.
Het kamphuis is in Loon op Zand, ongeveer 20 minuten rijden van de ijsbaan. Het huis bestaat uit twee gebouwen. De jongens slapen boven in het hoofdgebouw, de meisjes in het bijgebouw. Voor de meisjes, die dit kamp in de meerderheid zijn, is het passen en meten. Als je echter twee stapelbedden tegen elkaar aanschuift, kunnen er makkelijk 5 meiden in slapen. Plek voor de tassen is er dan eigenlijk niet meer.
Het kamphuis heeft verder alles wat we voor dit kamp nodig hebben. Een goed geoutilleerde keuken, veel tafels en stoelen om een spelletje te doen en uiteraard aan te eten. Een zithoek met TV waar we met z’n allen het OKT kunnen kijken.

Eten.
Sporten maakt hongerig. Zeker als je dat zo intensief doet. Er wordt veel gegeten. Niet eens veel tegelijk maar vooral vaak. Na het diner is er na een uur al weer trek / honger. Het fruit is niet aan te slepen. Er gaan in ieder geval 70 bananen en kilo’s appels en mandarijnen door heen. Alle koek gaat erin als koek. De kookploeg bereidt nasi en pasta waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen. Later op de avond is er natuurlijk weer honger dus broodjes worst en tosti’s maken.
Voordeel als je kookt, dan hoef je verder niets te doen. Er zijn corveeploegen gemaakt. Tafel dekken, afruimen en afwassen wordt in toerbeurt gedaan. Af en toe moet iemand in een schuilkelder gezocht worden die een poging gedaan heeft om zijn taak te ontlopen.
En als je het dan echt niet meer uithoudt, bestel je een pizza of rijdt je even langs de grote M. ’s Nachts heeft er blijkbaar iemand honger gehad. De pindakaaspot is open gemaakt en het mes ligt er netjes naast. Iemand heeft vast een boterham met pindakaas gesmeerd. Wat moet je anders met pindakaas midden in de nacht.

Activiteiten.
Naast het schaatsen blijft er genoeg vrije tijd over. Er wordt OKT gekeken, spelletjes gedaan, geslapen en gechild. De eerste avond is er een bosspel. Super spannend natuurlijk als je al een jaar of 18 bent. Iedereen gaat braaf mee. Het gaat over boeren, piloten en politie. Nou ja, laten we het erop houden dat sommige piloten met hun parachute hoog in een boom zijn blijven hangen. Anderen speelden het spel fanatiek en waren verrast over de steeds veranderende rol in het spel van Bernd.
Op vrijdagmiddag bezoeken we het naast de ijsbaan gelegen zwembad. Tot geluk van vele is de opblaashindernisbaan er ook weer. De badjuffen hebben er een spel bij bedacht. Er staat een lange rij van kinderen te wachten van kinderen van 4 tot 10 jaar. Oh ja en Bernd plus een stuk of 13 jongens sluiten aan in de rij. Bernd is de eerste van onze club. Hij verslaat alle kinderen in de basischoolleeftijd die gehoopt hadden op een mooie prijs. Hij heeft de snelste tijd. Er staan echter nog een heleboel concurrenten te wachten. Dat zijn allemaal schaatsers die ook wel eens een massastart hebben gezien. Je begrijpt het al, minimaal 10 jongens proberen tegelijk de baan over te sprinten. Lachen natuurlijk. De badjuf is minder amused.
Het sneeuwt trouwens op het moment van ons bezoek. Het is rond het vriespunt. Jammer hoor dat het buitenbad gesloten is. Daar heb je juist van die leuke glijbanen. Die moet je toch even uitproberen?

De laatste dag.
Op zaterdag kan iedereen uitslapen. Dat is wel nodig want de jongens hebben tot diep in de nacht nagepraat over schaatstechniek, schaatsenslijpen, schaatspakken, de komende Olympische spelen en meer schaats gerelateerde zaken.
Fris en fruitig zit iedereen om 9.00 uur aan het ontbijt. Om 10 uur is iedereen kant en klaar om weer naar Tilburg af te reizen. Alles is ingepakt en opgeruimd.
Op de terugreis naar Delft wordt de grote M nog bezocht. Om half 5 zijn we weer terug in Delft waar alle pappies en mammies in de armen worden gevlogen.
We kijken terug op een geslaagd trainingskamp. Eens kijken of dat in 2018 leidt tot nieuwe PR’s.

En dan nog de link naar de foto’s….
https://www.dropbox.com/sh/ng9im9opygdtuex/AAARlG22iYMhyZEKdJVkxTNTa?dl=0