Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingskamp 2018 – Ireen Wüstbaan Tilburg

Over DVIJC, DKIJV en IJVP wedstrijdrijders, corveerooster, chocolademelk, klimmen, trainers, dieetwensen, focussen, pubquiz, intensieve trainingen en plezier.
Op donderdag 27 december stonden 25 schaatsers in Delft te wachten om op trainingskamp te gaan naar Tilburg. 4 begeleiders en 4 trainers gingen mee. In Tilburg voegden nog twee rijders zich bij de groep. Zij kwamen rechtstreeks van hun vakantiebestemming. De, in totaal 5, trainingen vonden plaats op de Ireen Wüstbaan in Tilburg. Het kamphuis de Klokkenweide bevond zich in Loon op Zand.

Over trainen, agressief starten en vooral focussen!

De 4 trainers, Sebastiaan van Leeuwen, Kurt Wubben, Arthur Kluiters en Paul Rutten hadden een uitgebalanceerd programma samengesteld. Behalve techniek, sprint en duurvermogen was er ook aandacht voor het mentale aspect van het schaatsen. Vooral dat laatste was nieuw voor de meeste rijders. Wat gebeurt als er aandacht op jou gevestigd staat? Kan je je dan nog concentreren op je techniek? Hoe haal je sporters uit hun comfortzone? Door in de bocht heel hard te schreeuwen. Dan verlies je de aandacht op het schaatsen en gaat het ineens een stuk minder. Dat meemaken leert je dat je geconcentreerd moet zijn op alleen het schaatsen en niet wat er om je heen gebeurt.
Het starten werd ook een onderdeel van de training. Er werd geoefend om agressief te starten. “Maak het ijs kapot”. De snelheid die je opbouwt bij de start, neem je mee in de bochten.
Tijdens de drie dagen werd er 5x getraind. Dat is heel intensief. Nadeel van het schaatsen op de Ireen Wüstbaan is dat het er erg koud is. Rond het vriespunt. De rijders hadden vaak koude handen en voeten ondanks hun inspanningen.
Sommige rijders vonden dat de trainingen goed op elkaar waren afgestemd. De dingen die werden geoefend werden als verfrissend ervaren. Dat kan ook niet anders in zo’n ijskoude hal.
Op donderdagmiddag was er nog een soort van workshop over de druk in een wedstrijd, de voorbereiding op een wedstrijd en focus. Dat was een leerzame bijeenkomst.
Als toeschouwer vond ik het mooi om te zien dat de 4 trainers allemaal hun eigen expertise hebben ingezet. Alle rijders hebben hiervan kunnen profiteren.
In het weekend volgend op het trainingskamp werden er veel PR’s gereden. Dus dat betekent ……..

Over het kamphuis, diëten, corveerooster, chocolademelk en rust.

Dit jaar een ander kamphuis, de Klokkenweide. Een eenvoudige accommodatie maar wel met alles wat nodig was voor dit kamp. Er waren vier slaapzalen, twee voor 10 personen elk, één met twee stapelbedden en één voor 16 personen. Door de samenstelling van de groep was de verdeling van de kamers snel gemaakt. Alleen de meiden moesten een verdeling maken over de 10 en 4 persoonsslaapkamers. Dat was geen probleem. Je kunt ook best met z’n vijven in 4 bedden slapen. Daarnaast was er een grote eetzaal, een zithoek en een keuken.
De keuken was het domein van onze keukenmanager Anja. Geassisteerd door alle anderen zorgde zij ervoor dat de boodschappen werden bezorgd, er genoeg eten was bij de maaltijden en tussendoor. Schaatsers kunnen namelijk, op de gekste tijden, heel veel eten. Anja draaide haar hand er niet voor om, om gluten, lactose, noten, vlees en eivrij te koken. Gedurende het kamp kwam er nog een dieetwens bij. Heel veel eten maar het liefst zonder groente. Er was ook gedacht aan een variant voor 4 uur cup a soup en de late night snacks. Door de trainers werd nadrukkelijk gevraagd om drank die het herstel van de spieren zou bevorderen: chocolademelk. Of dat herstel dan nog wordt versneld door de slagroom die erop moet???
Ik durf vast te stellen dat niemand is omgekomen van de honger. Uiteindelijk bleven er alleen mandarijnen, Wicky (diverse kleuren) en wat snoep over.
Vooraf was er een corveerooster opgesteld. Iedereen had zijn aandeel in het dekken van de tafel, het afruimen of de afwas. De corveeploegen stonden onder leiding van de begeleiders. De organisatie werd flink in de war gestuurd door Sebastiaan die iedere keer weer een fout in het rooster ontdekte. Was dit waar? of probeerde hij zelf onder zijn dienst uit te komen?
De nachtrust was natuurlijk wel een dingetje. Bij intensief trainen hoort herstellen door rust. Maar ja, bij een kamp hoort ook lang opblijven en kletsen, spellen spelen. Die balans moest even gezocht worden zodat iedereen weer de volgende dag fit op het ijs zou staan.

Over de Pubquiz, gamechangers en challenges.

Op donderdagavond stond er een echte pubquiz op het programma. Alle deelnemers hadden teams gevormd van 3,4 of 5 personen. Met teamnamen als Het winnende team, De koers win in je bed, Op stap met de kids, De drie musketiers, Single ladies + laura, Team Leon, Pub quiz club masters. Het werd een strijd waar kennis over muziek, tv en film, algemene kennis en uiteraard schaatskennis werd getest. Er waren drie challenges met meer fysieke uitdagingen. Er kon een joker ingezet worden om dubbele punten te verdienen. Alles kon in de war worden geschopt door de gamechangers waar extra punten waren te winnen of juist te verliezen. Waar je zomaar je punten moest ruilen met een ander team. Toen de eindscore al was bepaald, was er nog één gamechanger te gaan. Die gooide de hele uitslag door elkaar waarbij het team met een vooruitziende blik alsnog als winnaar uit de bus kwam: Het winnende team.

 Over klimmen en andere activiteiten.

Op vrijdagmiddag gingen we klimmen bij Neoliet. Neoliet is een klimhal in het zelfde gebouw als de ijsbaan. Na een instructie over zekeren en veiligheid, gingen de schaatsers de klimwand op. Een ieder probeerde een zo’n hoog mogelijk doel te bereiken. Het mooie was dat de groepjes ingedeeld werden op leeftijd of lengte/gewicht. Dat zorgde voor bijzondere groepscombinaties. Geen probleem voor deze groep. Iedereen kon het goed met elkaar vinden en werkte prima samen.
Op vrijdagavond was er geen activiteit gepland. Er werd NK afstanden gekeken, gekaart, 30 seconds en Weerwolf gespeeld.

Over de zaterdag.

Na de laatste training op zaterdag samen met de ijsvereniging Tilburg, Purmerend en Hoorn, was het tijd om huiswaarts te keren. Met een tussenstop bij de MacDonalds voor een sportmaaltijd, waren we om half drie weer terug in Delft.
Alle deelnemers en begeleiders kijken terug op een succesvol trainingskamp.

Wist je dat…….

 • Rafael heel goed kan rekenen en tegelijkertijd zijn evenwicht kan bewaren?
 • Bij 30 seconds woorden als Gouden Gids moeten worden omschreven?
 • Er volgend jaar minimaal appeltaart moet zijn?
 • De 18 jarigen in het team hun verantwoordelijkheid hebben genomen?
 • Een ongevraagde avond wandeling langs een onverlichte weg onverantwoordelijk is?
 • Lieke haar theedoek kwijt is?
 • Wij ons afvragen of ze daar zowel haar schaatsen als de afwas mee heeft afgedroogd?
 • René multifunctioneel inzetbaar is?
 • De teamnaam Single ladies (Lieke, Mariska, Veerle en Floor) + Laura, helemaal niet blijkt te kloppen?
 • Ewout behalve goed kan organiseren ook hele mooie foto’s maakt?
 • Dion per ongeluk voor Tiemen werd aangezien?
 • Er een doorgeefsysteem is bij de afwascorvee?
 • Er op de slaapkamer van de begeleiders een oorverdovend gesnurk te horen was?
 • Paul uit ellende maar op de bank is gaan slapen?
 • Ook Arthur moet weten dat hij een slaapzak nodig heeft?
 • De jongens keurig hun onderlaken van het matras hebben gehaald?
 • Dit blijkbaar niet de bedoeling was?
 • Iris en Nienke ’s nachts rondjes lopen door de eetzaal omdat ze niet konden slapen?
 • Nerena van stiptheid, sambal en veel eten houdt?
 • Roel ’s nachts moest stoppen met het vertellen van zijn levensverhaal en toen via de app is verder gegaan?
 • Wij Antwan bedanken voor het heen – en weer rijden op vrijdag?
 • Mert er nog niet helemaal achter is hoe dat nou zit met die ketting en die keuken?
 • André van Duin geen violist en dirigent is?
 • Kurt graag de ruiten van andere auto’s schoonmaakt?
 • Wij het leuk vonden dat Leon van Bohemen langs kwam op het kamp?
 • Anja en René steeds beter gingen schaatsen?
 • We met een TOP groep op kamp zijn geweest?
 • We nu al uitkijken naar het kamp van volgend jaar?
 • Er hieronder een selectie van foto’s te zien zijn maar dat we er nog veel meer hebben die we aan jullie gaan proberen te bezorgen via …..?